GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Även Ica återkallar tortillachips

Livsmedel • Publicerad 27 juli 2022
Ica återkallar sina I love eco tortillachips. Pressbild.
Ica återkallar sina I love eco tortillachips. Pressbild.Foto: ICA

Ica återkallar sina I love eco tortillachips. Anledningen är att ämnena atropin och scopolamin finns i produkten, meddelar livsmedelsföretaget i ett pressmeddelande.

Atropin och scopolamin är organiska föreningar som förekommer naturligt i växter som återfinns i majsfält. Måttlig konsumtion innebär inga risker, men får man i sig för mycket kan det orsaka yrsel, illamående och huvudvärk.

Tidigare i veckan meddelade livsmedelsföretaget Paulig, som äger varumärket Santa Maria, att man återkallar sina ekologiska tortillachips av samma skäl.

Tortillachipsen i fråga följer EU-lagstiftning, men äter man för mycket av dem kan den rekommenderade dosen atropin och scopolamin överskridas, skriver Ica. Produkten återkallas därför som en försiktighetsåtgärd.

De produkter som berörs av återkallelsen är Icas I love eco tortillachips 125 gram med bäst före-datum 2022-11-30 eller tidigare.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.