Annons
Nyheter

Barn döda i attacker mot flyktingläger i Syrien

Syrien • Publicerad 6 november 2022
Regimstyrkor har attackerat ett flyktingläger i Idlibprovinsen i Syrien.Foto: Ghaith Alsayed/AP/TT
Rebellgrupper i Idlibprovinsen förbereder motattacker efter granatanfall från Damaskusstyrkor.Foto: Ghaith Alsayed/AP/TT

Minst nio personer har dödats, varav flera barn, i raketattacker mot ett flyktingläger i provinsen Idlib i Syrien.

Fler än 30 raketer avfyrades mot flera områden enligt vittnen. Uppgifterna om dödsfall kommer bland annat från det i Storbritannien baserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Annons

Attackerna på söndagsmorgonen genomfördes med stor sannolikhet av Damaskustrogna styrkor. Ytterligare ett 70-tal personer skadades i anfallen.

Provinsen Idlib är en av de sista utposterna för grupper som motsätter sig regimen i Damaskus och väpnat motstånd mot centralmakten fortgår i områden i provinsen.

Centralmakten och president Bashar al-Assads styrkor fortsätter att försöka förgöra de sista motståndsområdena som även finns i provinserna Aleppo och Latakia.

Flera olika rebellgrupper är aktiva i områdena, varav en av de största är en avnämare från terrornätverket al-Qaida.

Damaskus och presidenten har med främst ryskt och iranskt stöd lyckats återfå kontroll över stora delar av Syrien i inbördeskriget som bröt ut 2011.

I provinsen Idlib, som tidigare hade tre miljoner invånare, tros omkring en miljon invånare vara internflyktingar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons