Annons
Nyheter

Barnen hittade – men sökhunden Wilson försvann

De fyra barn som varit försvunna i Amazonas regnskog i 40 dagar hittades på fredagen vid liv. Men sökinsatsen fortsätter – efter räddningshunden Wilson.
Colombia • Publicerad 11 juni 2023
Den belgiska vallhunden Wilson, som deltagit i sökinsatsen efter barnen i Amazonas, är fortfarande försvunnen. Hunden på bilden är en annan belgisk vallhund. Arkivbild.
Den belgiska vallhunden Wilson, som deltagit i sökinsatsen efter barnen i Amazonas, är fortfarande försvunnen. Hunden på bilden är en annan belgisk vallhund. Arkivbild.Foto: Ronald Zak/AP/TT

Efter upptäckten av de fyra barnen – tretton, nio, fem och ett år gamla – som försvann efter en flygplanskrasch den 1 maj drog hela Colombia en lättnadens suck.

I det talrika räddningsmanskapet i den colombianska militärens så kallade "Operation hopp" ingick sökhunden Wilson. Men dagen innan barnen hittades rapporterades att den sexårige belgiska vallhunden försvunnit i djungeln.

Annons

Enligt militären är han fortfarande vilse någonstans i det täta bladverket, och sökandet efter honom fortsätter.

– En fallen kamrat överges aldrig på slagfältet. Operation hopp går framåt i sökandet efter vår hund, säger general Helder Giraldo enligt El País.

Det har rapporterats att Wilson vid något tillfälle under sökinsatsen haft kontakt med barnen. El País rapporterar med hänvisning till en myndighetsrepresentant att barnen berättade om en valp när de hittades.

I sociala medier har vallhunden upphöjts till hjältestatus, och bilder och teckningar på honom har nått hundratusentals.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons