Annons
Nyheter

Bättre än väntat för Oatly

Ekonomi • Publicerad 9 maj 2023
Oatly har släppt delårssiffror.
Oatly har släppt delårssiffror.Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Den svenska havremjölkstillverkaren Oatly redovisar bättre kvartalssiffror än förväntat. Förlusten enligt ebitda-måttet uppgick till 49,9 miljoner dollar medan analytiker i sin tur förutspått en genomsnittlig förlust på 53,3 miljoner dollar.

Bolagets intäkter uppgick samtidigt till 195,6 miljoner dollar där förväntningarna låg på 187 miljoner dollar. Bolaget behåller samtidigt sin prognos för 2023 med en tillväxt på 23–28 procent justerat för valutaeffekter.

Annons

I samband med delårssiffrorna meddelar bolaget även ett vd-byte. Toni Petersson lämnar och efterträds av Jean-Christophe Flatin som anslöt till företaget förra året efter mer än 30 år vid godisföretaget Mars.

Oatly är noterat på New York-börsen, hittills i år har aktien stigit svagt, upp sju procent, men sedan börsnoteringen i maj 2021 har aktien rasat 90 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons