Annons
Nyheter

Berlusconi hälsar partikamrater från sjukhuset

– Här är jag, här för er, klädd i skjorta och kavaj för första gången på en månad.
Hälsningen är Italiens tidigare premiärminister och ledare av Forza Italia Silvio Berlusconis – från sjukhuset till sina partimedlemmar.
Italien • Publicerad 6 maj 2023
Forza Italias ledare Silvio Berlusconi höll tal till partimedlemmarna från sjukhuset.
Forza Italias ledare Silvio Berlusconi höll tal till partimedlemmarna från sjukhuset.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Berlusconi har hållit sitt första tal till allmänheten efter att han lades in på sjukhus för en månad sedan. Det förinspelade videotalet sändes från hans sjukhusrum och visades vid Forza Italias partikonvent i Milano som han hade hoppats hinna bli utskriven till.

Propert klädd och sittandes bakom ett skrivbord med partiets banderoll och den italienska flaggan tackade han medlemmarna för deras stöd "som mer än något annat hjälpt mig att övervinna en mycket farlig lunginflammation". Nu är han redo att börja jobba, hävdar han.

Annons

När Berlusconi först lades in på San Raffaele-sjukhuset i Milano fick han intensivvård men flyttades till en vanlig vårdavdelning i mitten av april.

Berlusconi lider även av leukemi och har tagits in på sjukhus flera gånger den senaste tiden.

Högerpartiet Forza Italia ingår tillsammans med Italiens bröder och Lega i den högerkoalition som med Giorgia Meloni i spetsen styr Italien sedan i höstas. Den ständigt skandalomsusade mediemagnaten har varit premiärminister i tre omgångar, senast 2008–2011.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons