Nyheter

Besöksförbudet på BB slopas i hela landet

Från och med den 21 juni kommer samtliga regioner att ha slopat besöksförbudet på BB efter förlossning, uppger .
Coronaviruset • Publicerad 15 juni 2021
Besöksförbudet på BB efter förlossning har snart hävts i samtliga regioner. Arkivbild.
Besöksförbudet på BB efter förlossning har snart hävts i samtliga regioner. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Då ska Region Dalarna – som är sist ut – häva sitt stopp och friska pappor, partners eller andra närstående utan covidsymtom får följa med till BB.

Partnerförbudet, som det också har kallats, har funnits i elva av landets 21 regioner under pandemins gång. Övriga regioner har haft andra restriktioner för att minska smittspridningen i samband med förlossning.

– Just den här möjligheten att kunna följa med efter förlossningen till BB-vården och våra avdelningar vet vi betyder jättemycket för partnern och den nyförlösta kvinnan. Vi vet att det är jätteviktigt för den nya familjen att kunna vara tillsammans, säger Corinne Pedroletti, chef för kvinnovården vid Sahlgrenska universitetssjukhuset, till SVT.

Men än skiljer sig restriktionerna åt i de olika regionerna. I vissa regioner finns det exempelvis krav på snabbtest innan den som följt med släpps in på avdelningen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.