Annons
Nyheter

Biden och Sunak överens om nytt partnerskap

USA/Storbritannien • Publicerad 8 juni 2023
Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak och USA:s president Joe Biden under en pressträff i Vita huset.
Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak och USA:s president Joe Biden under en pressträff i Vita huset.Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/TT

USA:s president Joe Biden och Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak har kommit överens om ett nytt partnerskap mellan länderna för att stärka den ekonomiska säkerheten, som ett svar på Kinas växande inflytande, rapporterar The Guardian.

Överenskommelsen, som offentliggjordes på en pressträff efter att de båda ledarna träffats i Vita huset på torsdagen, rör bland annat åtaganden om att lätta på handelshinder, närmare band för försvarsindustrin och ett dataskyddsavtal.

Annons

De två ledarna sade också att de "förblir orubbliga" i sitt stöd till Ukraina. På en fråga om finansiering av Ukrainas motoffensiv svarar Biden att "vi har gjort allt för att göra dem redo".

Han tillägger att långsiktig säkerhet efter kriget är ett mål och tror att USA kommer att bistå med finansiering under "så lång tid som det kräver".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons