Bilbrand och skadegörelse vid Lessebo station

Räddningstjänsten ryckte ut till en bilbrand nära Lessebo station på natten till söndagen.
Lessebo • Publicerad 14 juli 2019 • Uppdaterad 15 juli 2019
Det har varit skadegörelse samt en bilbrand vid Lessebo station under natten till söndagen. Arkivbild.
Det har varit skadegörelse samt en bilbrand vid Lessebo station under natten till söndagen. Arkivbild.Foto: Anders Karlsson

Larmet om branden vid Kronobergsgatan kom klockan 02.21. Bilen var övertänd när personalen kom fram, uppger räddningstjänsten. En bil parkerad en bit därifrån ska även ha ett sönderslaget fönster.

Räddningstjänsten släckte branden och det ska inte ha varit risk för spridning.

Dessutom har stationshuset utsatts för skadegörelse, vilket upptäcktes i samband med branden.

– Man har kastat sten på rutorna. En väntkur är också sönderslagen, säger Viktor Jensen, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Polis har varit på plats och gjort en anmälan om skadegörelse genom brand samt två om skadegörelse.

Tidigt på söndagsmorgonen är ingen person misstänkt för något av brotten. Polisen tar gärna emot tips från personer som gjort iakttagelser på platsen.

Det är inte första gången som stationen i Lessebo utsätts för skadegörelse. I november 2018 kunder Smålandsposten bland annat rapportera om sönderslagna rutor och en vandaliserad toalett. Kommunen valde då att minska antalet timmar som stationen var öppen och stängde stationshuset redan klockan 18 under helgerna. De resonerade även kring att sätta upp kameraövervakning vid stationshuset.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.