Annons
Nyheter

En till sjukhus efter olycka på riksväg

En bil åkte in i ett mitträcke på riksväg 23 norr om Älmhult på natten till lördagen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Älmhult • Publicerad 18 april 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Larmet om olyckan i höjd med Brännhult, i södergående riktning på vägen, kom klockan 01. Räddningstjänst, ambulanspersonal och polis skickades dit.

– En personbil har kört in i vajerräcket och fastnat, föraren är ivägtransporterad med ambulans, säger Lars Nilsson, insatsledare vid räddningstjänsten i Älmhult.

Annons

Föraren ska ha varit ensam i bilen.

Vägen stängdes av i båda riktningar och beräknades öppnas igen klockan 02.20. Trafikverket satte prognosen för när det kunde vara full framkomlighet igen till klockan 03.

– Vi håller på och rensa upp på vägbanan och bland lite sneda stolpar. Just nu väntar vi på bärgare, säger Nilsson klockan 02.

Cirka 25 stolpar ska ha körts ner, cirka 75 meter räcke.

Enligt de uppgifter polisen har på lördagsmorgonen ska föraren ha väjt för ett djur.

Ungefär samtidigt som larmet ska en annan singelolycka ha inträffat på väg 514 norr om Markaryd. Men den ska ha varit avklarad snabbt.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons