Bitcoin-rally i bankfrossans skugga

Ekonomi • Publicerad 17 mars 2023
Kryptovalutan bitcoin har fått luft under vingarna sedan investerare börjat spekulera i att centralbankerna snart är klara med räntehöjningarna. Arkivbild
Kryptovalutan bitcoin har fått luft under vingarna sedan investerare börjat spekulera i att centralbankerna snart är klara med räntehöjningarna. ArkivbildFoto: Kin Cheung AP/TT

Bitcoin lyfter med över 5 procent till drygt 26 000 dollar per bitcoin, den högsta noteringen sedan juni 2022. Med uppgången är kryptovalutan på väg att avsluta en av de största kursuppgångarna på en vecka – upp 21 procent sedan i måndags.

Även andra mindre kryptovalutor följer med uppåt i kursrallyt, som bland annat hämtar bränsle från spekulationen om att centralbankerna till följd av bankoron i USA och Europa kan vara på väg att ta paus i sina räntehöjningar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.