Annons
Nyheter

Björnungar räddades från illegal handel

Vietnam • Publicerad 21 maj 2022
Björnen på bilden har inget med de två räddade björnungarna att göra. Arkivbild.
Björnen på bilden har inget med de två räddade björnungarna att göra. Arkivbild.Foto: Gerald Herbert/AP/TT

Två björnungar får börja ett nytt liv i ett reservat i Vietnam efter att de räddats från illegal handel med vilda djur, uppger djurrättsorganisationen Four Paws.

Björnungarna, systrarna Be och Em, beslagtogs från en man som har erkänt att han fångade björnarna med syftet att sälja dem.

Annons

Det reservat som björnungarna nu har förts till drivs av Four Paws. Enligt organisationen kommer björnarna födas upp och tillbringa resten av sina liv där.

Illegal handel med vilda djur är mycket utbrett i Vietnam, trots att landet stiftat lagar för att få stopp på problemet. Björnar fångas för att utvinna galla ur deras mage. Gallan säljs som traditionell medicin.

Four Paws menar att björnar inte går säkert någonstans i Vietnam. Därför kommer inte björnungarna att återintroduceras till det vilda.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons