1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Blandat på Asienbörserna

Hongkongbörsen sjunker. Arkivbild.
Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Utvecklingen var splittrad på de ledande Asienbörserna under torsdagen handel. Tokyobörsen steg på ökad optimism om att världsekonomin håller på att öppna så smått efter coronakrisen.

Men i Hongkong präglas handeln av oroligheter kring det spända läget gentemot Kina och i förlängningen mellan Kina och USA.

Tokyobörsens Nikkei 225-index låg några minuter före stängning på plus två procent. Men i övrigt pekade pilarna mest ned. I Taiwan stängde ledande index på minus 0,8 procent. I Sydkorea hade Kospi-index backat 0,3 procent.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

I Hongkong var oron desto större efter USA:s besked att landet inte längre betraktar Hongkong som självstyrande och därmed riskerar att förlora sina särskilda handelsrättigheter. Hang Seng-index låg strax före klockan åtta svensk tid på minus 1,2 procent medan Shanghaibörsen kretsade runt nollstrecket.

Läs mer

Växjö

E-sportfestival ska samla in pengar till Alzheimerforskning

Växjöbaserade ESA:s spelfestival kombineras med välgörenhet för att bidra till förmån för forskning kring Alzheimers.

Näringsliv • Corona

Efter hårt ryck i nödbromsen kör Profilgruppen på igen

– Det har varit väldigt turbulent med stor ovisshet när vi drog i handbromsen, säger Fredrik Zöögling, vd och koncernchef.

Alvesta

Så fintas legitimerade lärare bort vid nyanställningar

Mohedaskolan ändrade anställningsformen för att kunna ge en tjänst till en nyexaminerad lärare utan legitimation, istället för en erfaren legitimerad lärare.

Alvesta

Tennisklubben vill bygga om - och satsa på padel

Gräset växer vilt på Alvesta TK:s gamla grusbanor, som knappast inbjuder till spel. Nu vill man bygga nytt på anläggningen.

Lessebo

Sökte upp ovän på företag - misshandlade honom

På tisdagseftermiddagen inträffade en misshandel på ett företag i Lessebo

Ledare

Politiskt ofog på SVT

Johansson ville inte debattera något. Han var tvärtom där på villkor att få slippa.