Annons
Nyheter

Boko Haram bakom flera dödliga angrepp

Ett tiotal militanta islamistiska extremister har attackerat och dödat ett tiotal personer i nordöstra Nigeria. Tre av dem som dödats var soldater.
Nigeria • Publicerad 13 augusti 2023
Terrorgruppen Boko Haram har bland annat attackerat skolor och kidnappat eller dödat elever i Nigeria. Arkivbild.Foto: Sunday Alamba/AP/TT

Gärningsmännen följde en för dem vanlig taktik att attackera en militärbas och närliggande samhälle i gryningen. Anfallet genomfördes i Wulari, nära staden Konduga i delstaten Borno, enligt lokala medier.

Gruppen tros vara en del av terrorrörelsen Boko Haram, som under många år lamslagit delar av regionen.

Annons

– Boko Haramterroristerna utnyttjade skyddet av mörker och gömde sig i mogna majsfält för att genomföra attacken, sade Ibrahim Liman som tillhör en paramilitär grupp som strider mot Boko Haram.

Vid attacken mot basen dödades de tre soldaterna. I en separat händelse, men med troliga kopplingar, samlades tio bybor som höll på att skörda, ihop av Boko Harammedlemmar. De tillfångatagna sköts sedan.

Ytterligare fyra personer har rapporterats som saknade i attacken utanför Bornos centralort Maiduguru.

Boko Haram har tidigare blivit försvagade av interna problem ock ökade militära insatser. Men den senaste tiden har terrorrörelsen intensifierat sina attacker.

Omkring 40 000 människor har dödats av terrorrörelsen sedan Boko Harams attacker inleddes för 14 år sedan. Även grannländerna Niger, Tchad och Kamerun är drabbade av terrorgruppens illdåd.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons