Annons
Nyheter

Bonusarna skjuter i höjden på Wall Street

Ekonomi • Publicerad 16 november 2021
Bonusökningarna på Wall Street ser ut att skjuta i höjden i år. Arkivbild.
Bonusökningarna på Wall Street ser ut att skjuta i höjden i år. Arkivbild.Foto: Mary Altaffer

Årets bonusar på Wall Street skjuter i höjden. Bonusökningarna ser ut att hamna på de högsta nivåerna sedan 2009.

Det har varit ett lönsamt år på börsen och affärsverksamheterna blomstrar igen efter pandemin. Arbetsbördan för bankirer, handlare och rådgivare på Wall Street har varit ovanligt hög – något som väntas premieras med betydligt högre bonusar än förra året.

Annons

Inom vissa kategorier, som värdepappershandeln, väntas bonusarna bli 30–35 procent högre än förra året. Inom aktiehandeln väntas bonusarna stiga med 20–25 procent. Bland kapitalförvaltarna stiger bonusarna med 12–18 procent. Det skriver CNBC, som fått underlag från en privat lönekonsultfirma. Årets procentuella bonusökningar har inte synts på Wall Street sedan 2009.

De kraftigt ökade bonusarna ska ses mot bakgrund av att första pandemiåret 2020 kännetecknades av minskad aktivitet och senare något lägre bonusar, även om de ekonomiska stimulanserna under pandemin också gynnade handlare.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons