GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Börsen i New York dök efter Feds räntesignaler

Börs • Publicerad 21 september 2022
Investerarna på Wall Street fick kalla fötter efter amerikanska centralbankens besked. Arkivbild.
Investerarna på Wall Street fick kalla fötter efter amerikanska centralbankens besked. Arkivbild.Foto: Yuki Iwamura/AP/TT

USA:s ledande börsindex låg på plus under stora delar av onsdagen, men vände ned efter centralbanken Federal Reserves höjning av styrräntan och avslutade på minus för andra dagen i rad.

Signaler från Fed om en snabbare takt i räntehöjningarna bidrog till att dämpa investerarnas humör.

Breda indexet S&P 500 och Dow Jones industriindex backade 1,7 procent vardera, samtidigt som Nasdaqs kompositindex tappade 1,6 procent.

Den tvååriga statsobligationen steg för nionde dagen i rad till 4,0 procent, samtidigt som den tioåriga statsobligation sjönk till 3,5 procent, skriver The Wall Street Journal.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.