Annons
Nyheter

Brand i flerfamiljshus på Hisingen

Bränder • Publicerad 15 juli 2022
Räddningstjänsten räknar med att vara kvar på platsen hela natten. Arkivbild.
Räddningstjänsten räknar med att vara kvar på platsen hela natten. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Under natten mot fredagen utbröt en kraftig brand i ett mindre flerfamiljshus med två plan på Hisingen i Göteborg. Larmet kom strax före midnatt. Räddningstjänsten ryckte ut med flera enheter. Strax före 03-tiden på natten hade man fått kontroll på branden och börjat trappa ned insatsen.

– Huset är rejält skadat. Det har varit en kraftig brand på samtliga plan i huset, säger Lars Larsson, på ledningscentralen för räddningstjänsten Storgöteborg.

Annons

– Vi kommer att vara kvar hela natten för eftersläckning och bevakning, tillägger han.

Allmänheten uppmanades inledningsvis gå in och stänga fönster, dörrar och ventilation på grund av röken, men under natten meddelade räddningstjänsten att rökspridningen klingat av.

Inga personer skadades vid branden. Enligt räddningstjänsten var huset utrymt när de kom till platsen.

Brandorsaken är oklar och utreds av polisen.

– Det har rubricerats som en mordbrand. Vi vet inte exakt varför det börjar brinna, därav rubriceringen. Sedan får vi ha en teknisk undersökning så fort det har svalnat, men det kanske blir i morgon, säger Göran Carlbom, vid polisen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons