GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Brand på boende – äldre kvinna allvarligt skadad

En brand utbröt på torsdagskvällen i en lägenhet på ett trygghetsboende i Huskvarna, rapporterar .
Olycka • Publicerad fredag 15:17
En brand utbröt på torsdagen på ett trygghetsboende i Huskvarna. Arkivbild.
En brand utbröt på torsdagen på ett trygghetsboende i Huskvarna. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En kvinna i 90-årsåldern skadades allvarligt i samband med branden och fördes med ambulans till sjukhus.

– När vi kom fram på platsen brann det med öppna lågor ut genom fönstret, säger insatsledare Henrik Dovrén till radion.

Branden kunde släckas strax före klockan 22.

Polisen uppgav inledningsvis att fastighetsägaren misstänktes för allmänfarlig vårdslöshet. Senare rättade polisen dock den uppgiften.

Efter den tekniska undersökningen lade polisen också ner förundersökningen helt. Branden bedöms vara en olyckshändelse, uppger polisen på sin webbplats.

Enligt Jönköpings-Posten totalförstördes en lägenhet i branden, medan nio andra är så rökskadade att det kommer att dröja flera veckor innan de boende kan återvända.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.