Annons
Nyheter

Brand på fraktfartyg med 4 000 bilar släckt

Nederländerna • Publicerad 3 augusti 2023
Branden på fraktfartyget Fremantle Highway utanför Nederländernas kust har släckts, uppger nederländska myndigheter. Arkivbild.
Branden på fraktfartyget Fremantle Highway utanför Nederländernas kust har släckts, uppger nederländska myndigheter. Arkivbild.Foto: Nedereländernas kustbevakning via AP/TT

Branden på fraktfartyget Fremantle Highway som bröt ut utanför Nederländernas kust för drygt en vecka sedan har släckts, uppger nederländska myndigheter.

Fartyget kommer nu att bogseras till hamnen i Eemshaven, cirka 62 kilometer från dess nuvarande position.

Annons

Branden på Freemantle Highway, vars last består av nära 4 000 bilar, bröt ut den 25 juli och har rasat sedan dess.

Det Panamaflaggade fartyget var på väg från tyska Bremerhaven till Port Said i Egypten när en brand bröt ut utanför den nederländska kusten. Fartyget hade en besättning på 23 personer, och en person har dött i branden.

Olyckan i de känsliga vattnen utanför Nederländernas, Tysklands och Danmarks kuster ledde till stor oro för en miljökatastrof. Detta framför allt då man vid tidigare liknande händelser inte kunnat bärga fartyg, utan tvingats låta dem brinna och sedan sjunka.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons