Annons
Nyheter

Bred men måttlig nedgång på New York-börsen

Börs • Publicerad 5 juni 2023
Apple backade på Wall Street efter att it-jätten presenterat nya produkter. Arkivbild.Foto: Mary Altaffer/AP-TT

Ny statistik visade på måndagen att amerikanska bolag i bygg- och bostadsbranschen går bra. Deras omsättning ökade i maj för femte månaden i rad – men ökningen var mindre än vad ekonomerna hade spått.

Reaktionen på Wall Street var mestadels negativ. De tre ledande indexen backade, breda S&P 500-index med 0,2 procent, Dow Jones industriindex med 0,6 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex 0,1 procent.

Annons

Priset på råolja steg, men aktierna i de stora energibolagen flyttade sig inte nämnvärt. BP och Shell gick båda ned 0,1 procent.

Aktien i it-jätten Apple, som på förmiddagen amerikansk tid presenterade en rad nya produkter, tappade 0,8 procent. Konkurrenterna Alphabet, Googles ägarbolag, och Microsoft steg däremot 1,1 respektive 0,2 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons