Annons
Nyheter

Bredbandssatsning i Allbohus

Allbohus satsar för att hyresgästerna ska kunna surfa snabbare, titta på TV och ringa via bredband. Samtidigt bygger man ut bredbandet till Moheda, Torpsbruk och Grimslöv.
Nyheter • Publicerad 21 mars 2006

I dag skrevs ett femårsavtal mellan Allbohus och Labs2. De sistnämnda är kommunikationsoperatör och de har valts ut efter upphandling.

- Vi har haft bredband i Alvesta tätort sedan år 2000 och efter sex år tyckte vi det var dags för en ny satsning med den senaste moderna tekniken, säger Börje Norén, vd på Allbohus.

Annons

Tidigare har Allbohus hyresgäster bara haft en operatör att välja på. Men det nya avtalet innebär att valmöjligheten ökar. Labs2, med tidigare Framfabledaren Jonas Birgersson som vd, sköter kontakterna med olika operatörer som erbjuder olika priser och inriktningar på service och tjänster. Det är också de som skriver avtal med operatörerna.

Allbohus hyresgäster får också möjligheten att välja ett snabbare bredband än i dag. Den ökade hastigheten möjliggör även IP-telefoni och TV-tittande via bredband. Allbohus satsar cirka tre miljoner kronor i teknisk utrustning för att det nya bredbandet ska fungera. Det nät som byggdes ut inför år 2000 går att använda även för den nya lösningen.

- Jag är inte religiös, men Gud verkar gilla fiber. Men vi är fortfarande bara i början av utvecklingen, säger Jonas Birgersson.

1 600 av Allbohus 1 900 lägenheter får tillgång till det nya bredbandet. I juni uppkopplas de flesta lägenheterna i Alvesta och Vislanda. Och innan november får även fastighetsbolagets hyresgäster i Moheda, Torpsbruk och Grimslöv nytt bredband.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons