Annons
Nyheter

Cancercenter får enorm donation

Det Seattlebaserade cancercentret Fred Hutch, även kallat The Hutch, får en donation på 710 miljoner dollar, motsvarande 8 miljarder kronor.
Ekonomi • Publicerad 13 oktober 2022
Forskning vid Fred Hutch, som tidigare kallades Fred Hutchinson Cancer Research Center, i amerikanska Seattle.
Forskning vid Fred Hutch, som tidigare kallades Fred Hutchinson Cancer Research Center, i amerikanska Seattle.Foto: Elaine Thompson/AP/TT

Det är den största donationen som centret någonsin tagit emot, och en av de största som någonsin givits till en enskild cancerforskningsorganisation.

Pengarna ska användas till 36 nya forskningslabb och byggandet av en stor forskningsanläggning, och ska även täcka infrastruktur kopplat till kliniska tester och immunterapi under de kommande tio åren.

Annons

Bakom donationen står den tidigare Amazon-vd:n Jeff Bezos mamma Jackie Bezos och hennes man Mike, Jeff Bezos styvfar.

"Vi hoppas att vår investering i The Hutch leder till svar på några av de mest trängande medicinska frågorna. Vi hoppas också att det här inspirerar andra att nu ansluta sig till oss i jakten på vetenskapliga och medicinska genombrott", säger Mike Bezos i ett uttalande.

Vid Fred Hutch arbetar drygt 200 forskare och tre Nobelpristagare har varit knutna till centret.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons