Annons
Nyheter

Cancerfondens insamling slår rekord

Välgörenhet • Publicerad 4 november 2022
Det rosa bandet för kavajslag och koftor har kompletterats med ett armband. För designen står skådespelerskan och fotomodellen Emma Örtlund.
Det rosa bandet för kavajslag och koftor har kompletterats med ett armband. För designen står skådespelerskan och fotomodellen Emma Örtlund.Foto: Cancerfonden

Oktober är Cancerfondens rosa månad. I år slår kampanjen Rosa bandet rekord med 100 miljoner insamlade kronor. Pengarna går till cancerforskning.

Årets rosa band, tänkt för kavajslag och koftor designades av skådespelerskan och fotomodellen Emma Örtlund. Hon har också designat ett armband.

Annons

De rosa produkterna säljs för att stödja forskning om alla typer av cancer. Företag, privatpersoner och föreningar samlar in pengar genom att starta egna insamlingar, arrangera event eller delta i tävlingar.

Rosa bandet-kampanjen har samlat pengar och spridit kunskap om bröstcancer varje oktober sedan 2003. Forskningen har sammanlagt fått en miljard kronor, skriver Cancerfonden i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons