GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Centralafrikanska republiken godkänner bitcoin

Ekonomi • Publicerad 27 april 2022
Centralafrikanska republikens president Faustin-Archange Touadéra. Arkivbild.
Centralafrikanska republikens president Faustin-Archange Touadéra. Arkivbild.Foto: Adrienne Surprenant/AP/TT

Centralafrikanska republiken (CAR) har som andra land i världen godkänt kryptovalutan bitcoin som officiellt betalningsmedel, meddelar presidenten Faustin-Archange Touadéras kansli.

Landets parlament rapporteras enhälligt ha röstat för att införa den nya valutan.

CAR är "det första landet i Afrika att acceptera bitcoin som officiell valuta", säger presidentens stabschef Obed Namsio i ett uttalande.

"Det här gör Centralafrikanska republiken till ett av världens modigaste och mest innovativa länder", säger han.

Oppositionen i landet motsätter sig den nya lagen.

Handel med kryptovalutan ska inte beskattas.

El Salvador blev i september i fjol första land i världen att godkänna bitcoin som officiell valuta.

CAR är ett av världens fattigaste länder och hårt konfliktdrabbat. Landets ekonomi bärs av utvinnandet av naturtillgångar som diamanter, guld och uran – av vilka det finns gott om.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.