GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Coop återkallar tortillachips

Livsmedel • Publicerad 22 juli 2022
Coop återkallar chipsen som en försiktighetsåtgärd. Arkivbild.
Coop återkallar chipsen som en försiktighetsåtgärd. Arkivbild.Foto: Ali Lorestani/TT

Coop återkallar tortillachips som riskerar att leda till illamående och huvudvärk, uppger företaget i ett pressmeddelande.

Det gäller Änglamark tortillachips chili och Änglamark tortillachips salt, med bäst före-datum 10 augusti 2022 och framåt.

Anledningen till återkallandet är att det finns risk att chipsen innehåller halter nära gränsvärdet av naturligt förekommande ämnen, främst atropin och skopolamin, vilket kan leda till illamående och huvudvärk.

Leverantören uppger att produkterna uppfyller lagstiftningen, men Coop återkallar ändå produkterna som en försiktighetsåtgärd då värdena är nära gränsvärdet.

"Coop tar händelsen på stort allvar och undersöker tillsammans med leverantören det inträffade", skriver företaget.

Personer som köpt chipsen uppmanas att lämna tillbaka dem och få pengarna tillbaka.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.