Annons
Nyheter

Cuf ställer sig bakom partiledarkandidat

Politik • Publicerad 1 december 2022
Daniel Bäckström, Elisabeth Thand Ringqvist och Muharrem Demirok är kandidater till partiledarposten i Centerpartiet.
Daniel Bäckström, Elisabeth Thand Ringqvist och Muharrem Demirok är kandidater till partiledarposten i Centerpartiet.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Centerpartiets ungdomsförbund (Cuf) och Centerstudenter ställer sig bakom Elisabeth Thand Ringqvist i partiledarprocessen, enligt ett pressmeddelande.

Thand Ringqvist är en av tre kandidater som gör upp om att ta över efter Annie Lööf. De övriga två är Daniel Bäckström och Muharrem Demirok.

Annons

"Jag är glad över att meddela att Cuf står bakom Elisabeth Thand Ringqvist som nästa partiledare för Centerpartiet. Vi behöver någon som sätter sakpolitiken främst och har visionen att driva en frihetlig och borgerlig reformagenda", skriver Cuf-ledaren Réka Tolnai på Twitter.

Enligt Centerstudenter är Thand Ringqvist den enda kandidaten som har ett utifrånperspektiv eftersom hon inte suttit i C:s partistyrelse eller riksdagsgrupp de senaste åren.

Den nya partiledaren väljs på en extrastämma den 2 februari.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons