Annons
Nyheter

Danielsson blir ny ordförande i SKR

Ekonomi • Publicerad 11 juli 2022
Peter Danielsson, nuvarande kommunstyrelseordförande i Helsingborg, har valts till ny ordförande för SKR. Arkivbild.
Peter Danielsson, nuvarande kommunstyrelseordförande i Helsingborg, har valts till ny ordförande för SKR. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Styrelsen för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) har beslutat att välja Peter Danielsson (M) till ny ordförande. Han tillträder den 1 augusti.

"Kommuners och regioners största utmaning är kompetensförsörjningen i alla verksamheter, så det blir ett viktigt fokus i mitt uppdrag. Det handlar både om att utveckla välfärdens verksamheter utifrån de förutsättningarna som finns och att påverka riksdag och regering att ge kommuner och regioner bättre förutsättningar att möta medborgarna med god välfärd och service", säger Danielsson i ett pressmeddelande.

Annons

Danielsson är sedan 2006 kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg och är sedan 2015 ledamot i styrelsen för SKR. Han var riksdagsledamot 2002–2006 och 1:e vice ordförande för Moderaterna 2015–2019.

Tidigare ordförande Anders Knape valde att lämna sitt uppdrag i början av juni.

Fram till den 31 juli är Carola Gunnarsson SKR:s ställföreträdande ordförande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons