Annons
Nyheter

"Det fanns särskilda skäl till vikariatet"

Klas Gummeson, rektor på Kungsmadskolan, tog beslutet att inte annonsera ut tjänsten som medialärare inför vårterminen 2006.
Nyheter • Publicerad 18 mars 2006

- Det normala är att vi anställer behöriga lärare. Men i det här fallet hävdar vi att det fanns särskilda skäl att förlänga vikariatet, säger Klas Gummeson.

Sedan både den lokala och centrala förhandlingen mellan arbetsgivare och fack slutat i oenighet välkomnar Klas Gummeson att ärendet nu ska prövas i länsrätten.

Annons

- Då får vi en laglighetsprövning som visar vad som gäller. När vi tog beslutet att inte annonsera ut tjänsten inför vårterminen 2006 var skälet att verksamheten skulle drabbas hårt av ett lärarbyte mitt i läsåret. Nu blir det skönt att få det rätta svaret, säger Klas Gummeson.

Han förutskickar att tjänsten som medielärare ska annonseras ut på nytt inför höstterminen 2006.

- Då är Stefan Säve välkommen att söka. Han har både kompetens och behörighet för att jobba som medialärare, säger Klas Gummesson.

Berne Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons