Annons
Nyheter

Dödligt bildåd på Västbanken

Mellanöstern • Publicerad 31 augusti 2023
Israeliska säkerhetsstyrkor undersöker platsen där en palestinsk man rammade israeliska soldater.
Israeliska säkerhetsstyrkor undersöker platsen där en palestinsk man rammade israeliska soldater.Foto: Ohad Zwigenberg/AP/TT

En palestinsk man rammade en grupp israeliska soldater i närheten av en vägspärr på Västbanken på torsdagsmorgonen. En soldat dödades, varpå palestiniern sköts till döds.

Enligt israeliska myndigheter körde den 41-årige gärningsmannen in i tre soldater som stod vid ett matstånd i närheten av vägspärren. Utöver dödsfallet skadades flera personer, inklusive matståndets palestinske ägare.

Annons

Vägspärren ligger vid Modiin i Israel, längs med en motorväg som leder genom ockuperade Västbanken mot Jerusalem. Den 41-årige palestiniern hade enligt israeliska uppgifter ett israeliskt arbetstillstånd.

Våldsdådet följer på flera inom loppet av ett dygn. På onsdagen gick en 14-årig palestinsk pojke till attack och knivhögg en man i kollektivtrafiken i Jerusalem. Pojken sköts sedan till döds av israelisk polis. En hemmagjord bomb exploderade samma dag nära en israelisk konvoj med soldater som eskorterade en grupp israeler till en helig plats på Västbanken.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons