Annons
Nyheter

Dokument proppade igen Trumps toalett

En toalett i Vita huset proppade igen efter försök att spola ner dokument under president Donald Trumps tid vid makten, avslöjas i en ny bok rapporterar nyhetssajten .
USA • Publicerad 10 februari 2022
Dåvarande president Donald Trump i Ovala rummet i Vita huset i december 2020. Arkivbild.
Dåvarande president Donald Trump i Ovala rummet i Vita huset i december 2020. Arkivbild.Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Skribenten är den kända New York Times-journalisten Maggie Haberman. Enligt hennes bok "Confidence Man" upptäckte personal i Vita huset då och då pappersbuntar som täppte till en toalett. Personalen misstänkte att Trump själv hade spolat ner papper, står det i boken som Axios förhandsläst; den släpps den 4 oktober.

Trump utreds redan för att ha undanröjt 15 lådor med Vita huset-dokument till sitt residens i Florida. Nationalarkivet, som har behörigheten att bevara att presidenters dokument, hävdar att Trump hade för vana att riva sönder dokument, varav en del har kunnat återställas.

Annons

Haberman har bevakat Trump i ett årtionde och har som ingen annan journalist tillgång till ex-presidentens inre cirkel.

I ett uttalande förnekar Trump att han skulle ha brutit mot några lagar vad gäller arkivering av presidentdokument: "Tillika en annan falsk historia, att jag spolade ner dokument på en toalett i Vita huset. Det är kategoriskt osant och helt påhittat av en reporter som söker publicitet för en mestadels fiktiv bok."

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons