Annons
Nyheter

Döms för mordplaner i konflikt mellan nätverk

Brott • Publicerad 4 november 2022
Polis på plats vid hotellet vid Fridhemsplan i Stockholm, där en man sköts till döds i december förra året. Arkivbild.Foto: Johan Jeppsson/TT

En 25-årig man döms till nio års fängelse för att ha planerat morden på två högt uppsatta män inom ett kriminellt nätverk i södra Stockholm, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.

Männen har alla tre tillhört samma nätverk, som på senare år splittrats i två. Den ena sidan är lojal med det gamla styret medan den andra styrs av 25-åringen som enligt SVT ska ha lierat sig med ett annat kriminellt nätverk.

Annons

I december förra året sköts en 34-årig man tills döds på ett hotell vid Fridhemsplan i Stockholm. Nu döms 25-åringen för förberedelse till mord, grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott i det fallet. Han döms också för att ha planerat mordet på en 27-årig man i Haninge i augusti.

Vem som utfört själva morden har polisens utredningar inte kunnat visa.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons