Annons
Nyheter

Döms för våldtäkter och djurövergrepp

Brott • Publicerad 1 mars 2021
En man döms av Borås tingsrätt till flera års fängelse för att ha våldtagit kvinnor och utsatt djur för övergrepp. Arkivbild.
En man döms av Borås tingsrätt till flera års fängelse för att ha våldtagit kvinnor och utsatt djur för övergrepp. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

En man i Borås döms till fem och ett halvt års fängelse för att ha våldtagit flera kvinnor och utsatt djur för övergrepp, rapporterar Borås Tidning.

Mannen döms för tre våldtäkter, tre fall av kränkande fotografering och tre djurskyddsbrott. Han frias från anklagelser om vapenbrott och en fjärde våldtäkt.

Annons

Brottsoffren har vittnat mot mannen och beskrivit honom som sadistisk, då de försatts i värnlösa situationer och bland annat blivit kvävda. Han har nekat till brott och sagt att allt skedde med samtycke. Mannen fick kontakt med kvinnorna genom en hemsida för BDSM-intresserade, skriver BT.

Mannen har arrangerat så att kvinnorna begått sexuella övergrepp mot hundar. Han har därtill filmat sexuell aktivitet utan att ta hänsyn till om det finns samtycke.

Kvinnorna som blev våldtagna döms samtidigt till dagsböter för brott mot djurskyddslagen, för det de utsatt hundarna för.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons