Annons
Nyheter

"Dricker mycket vatten och har mycket solskydd"

I går utfärdades värmevarningar i 16 italienska städer. Ana Ledo från Stockholm befinner sig i Florens som är en av städerna myndigheterna varnat för.
Väder • Publicerad 16 juli 2023
Ana Ledo är på semester med sin dotter i Italien.Foto: Foto: Privat

– Det vi märker är att det är mycket mer folk här på kvällen, men inte på dagen. Jag tror många sitter inne, att man är rädd, säger hon.

Värmeböljan Kerberos fortsätter breda ut sig i södra Europa. De italienska myndigheterna har uppmanat personer i berörda områden att undvika direkt solljus mellan klockan 11 och 18. Ana Ledo och hennes dotter Philippa har varit i Italien sedan i fredags.

Annons

– Nu är det 29 grader, men när vi kollar på väderapparna så står det att det ska bli 36 grader i dag.

Trots varningarna är Ana Ledo och hennes dotter utomhus och i går lördag besökte de en vacker trädgård uppe på en höjd.

– Det var ju jättevarmt. Men vi ser inte den här hysteriska folkmassan det brukar vara.

Hon berättar att räddningen är att det finns luftkonditionering både i kollektivtrafiken och i butiker där de kan gå in och svalka sig när det blir för varmt ute.

I dag ska de ta tåget från Florens till Pisa. Dottern Philippa har aldrig varit där, så de båda är glada att det ska bli av.

– Man avklarar Pisa på 30 minuter. Det finns inte så mycket där. Men det kommer ju bli väldigt varmt. Vi dricker mycket vatten och har mycket solskydd, säger Ana Ledo.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons