GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Drunkningsdans, kiss och eldningsförbud – Ung listar tre nyheter från veckan

En drunkningsdans på Tiktok ska lära fler att känna igen tecken hos någon som håller på att drunkna. Kissa inte bakom en buske, det kan bli dyrt. Och vad händer om du bryter mot eldningsförbudet?
Ung listar tre nyheter från veckan.
Publicerad 24 juni 2022

Försäkringsbolaget Trygg Hansa tar hjälp av Tiktok och Theoz för att lära ut hur det ser ut när någon håller på att drunkna. Theoz visar hur en drunkning ser ut i en dans och uppmanar alla att dansa och dela dansen.

Men då vill vi bara lägga till, dansa inte dansen i vatten - det kan bli lite tokigt då.

Håll koll på var du kissar.
Håll koll på var du kissar.Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Om du blir kissnödig när du är på stan så kissa INTE bakom en buske. Då kan det bli böter. Detta hände en man i Ljungby som stod bakom en buske och kissade. När polisen kom sa han att det var för lång kö till toaletterna. ”Då blir det böter” sa polisen. Men det tyckte mannen var löjligt och vägrade. Så nu väntar rättegång för mannen som är misstänkt för förargelseväckande beteende.

Tänk på var du ställer engångsgrillen. Vid eldningsförbud får du bara grilla på fasta grillplatser om du tar dig utanför ”sammanhållen bebyggelse”.
Tänk på var du ställer engångsgrillen. Vid eldningsförbud får du bara grilla på fasta grillplatser om du tar dig utanför ”sammanhållen bebyggelse”.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Från klockan 12, midsommarafton, och tills vidare är det eldningsförbud i Kronobergs län. Det innebär att…du inte får elda eller grilla i skog och mark. Om du gör det kan du få böter, om du eldar och elden sprider sig (nu när det är så torrt ute går det fort) så kan du göra dig skyldig till allmänfarlig vårdslöshet och det kan ge upp till sex månaders fängelse.

Trevlig midsommar på er! Dansa drunkningsdansen, kissa på toaletter och elda in i skogen.

Ebba ArfvidssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.