Annons
Nyheter

Dukar för Nobelfesten

HOVMANTORP Nystartade Svensk Form i Kosta AB sätter ribban högt.
- Vi ska ta över hela Nobeldukningen , säger Joakim Jansson.
Nyheter • Publicerad 3 februari 2006
Med Torsten Jansson i sadeln lyssnade Orrefors Kosta Boda på återförsäljarna i USA och Europa. Satsningen på Kjell Engmans tomtar blev en fullträff. Toto: LENA GUNNARSSON
Med Torsten Jansson i sadeln lyssnade Orrefors Kosta Boda på återförsäljarna i USA och Europa. Satsningen på Kjell Engmans tomtar blev en fullträff. Toto: LENA GUNNARSSONFoto: 

Med vi räknar han då in bolagets storasyster Orrefors Kosta Boda, som ju redan står för glasen med Gunnar Cyréns Nobelservis när pristagarna firas i Stockholms stadshus.

Besticken ska i så fall vara märkta Orrefors Jernverk och textilierna Kosta Linnewäfveri och utgöra det yppersta från Svensk Form

Annons

i Kosta.

Detta företag ska redan i sommar presentera 400 nya produkter, med hjälp av frilansare och Orrefors Kosta Bodas tolv formgivare.

Men för att duka ett Nobelbord krävs mer.

- Porslin, konstaterar Joakim Jansson.

Han vill inte gå in på mer detaljer än att tillverkningen bör ske i Sverige om man ska bli kunglig hovleverantör.

Drar nytta av New Wave

Men i övrigt kommer Svensk Form att dra full nytta av New Waves organisation för produktion och kvalitetsuppföljning i delar av Europa och Ostasien, hemskeppning, lagring och distribution till butiker.

Med hjälp av hela denna kedja ska bolaget dessutom ta fram en kollektion åt en detaljistkedja.

- Logistik är vi duktiga på, säger Joakim Jansson, som arbetat i tolv år med kusinen Torsten Jansson och bland annat varit inköpschef för New Waves Asienkontor.

Minst 15 anställda

Annons

Man kommer att ha minst 15 anställda innan året är slut och siktar på att bolaget ska omsätta 300 miljoner om sex år.

Ett medel blir utbildning av återförsäljare med hjälp av formgivarna.

- Vi vill ta plats i butiken men även i huvudet på expediten.

Det sista låter som en mild form hjärntvätt. Men det handlar om att återförsäljarna ska bli så sålda och kunniga på grejerna från Svensk Form att de gärna lyfter fram dem för sina kunder.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons