Annons
Nyheter

Elev attackerade lärare – skola utrymdes

Östersund • Publicerad 9 oktober 2017

En elev attackerade fyra lärare på ett högstadium i Östersund under måndagen. Eleven, som upplevde sig provocerad, ska också ha varit hotfull mot andra elever, skriver Östersunds-Posten (ÖP).

Annons

Det var när lärarna skulle lugna eleven som fyra av dem utsattes för slag och knuffar. När eleven hotade med att hämta en kniv valde skolans rektor att utrymma skolan och ringa polisen.

– Själva situationen pågick i ungefär en halvtimme och när jag bedömde att vi inte längre kunde hantera situationen själva ringde jag polisen, säger rektorn till tidningen.

Polisen anlände kort därefter och då hade eleven lugnat sig och fick sedan skjuts hem av sina föräldrar.

Ingen ska ha skadats – men många elever var skärrade efteråt, berättar rektorn för ÖP.

– Vi har samlat dem i klassrummen för att kunna gå igenom vad som har hänt. Det blir svårt att fortsätta den regelrätta undervisningen men vi fortsätter ändå skoldagen eftersom det ger oss en chans att prata med alla.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons