Annons
Nyheter

Elflygsfabrik kan hamna i Halmstad

Ekonomi • Publicerad 9 maj 2023
Utvecklingen av elflygplan pågår nu för fullt världen. På bilden det tjeckiska planet Onix, som visats upp bland annat i Sverige. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Det kan bli Halmstad i stället för Göteborg för elflygsföretaget Heart Aerospace.

Bolaget och kommunen har skrivit under en avsiktsförklaring om en etablering vid Halmstads flygplats, rapporterar lokala medier.

Annons

– De har i dag 200 anställda, men det är också ett företag som planerar en kraftig expansion om man nu lyckas framställa de här elflygen som man har forskat på, säger Stefan Pålsson (S), som är kommunstyrelsens ordförande, till P4 Halland.

Heart Aerospaces första flygplansmodell, en hybridvariant med 30 säten, skulle först byggas vid Säve flygplats i Göteborg. Tidigare i år meddelade bolaget dock att fabriksplanerna skrotas eftersom det skulle bli för dyrt att rusta upp landningsbanan där.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons