GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man död efter krock utanför Eksjö

En man i 50-årsåldern har avlidit efter en kollision mellan en lastbil och personbil utanför Eksjö.
Strax efter klockan åtta på fredagsmorgonen inkom larmet om olyckan.
Strax efter klockan åtta på fredagsmorgonen inkom larmet om olyckan.
Foto: Mikael Fritzon/TT

Föraren i personbilen fördes svårt skadad till sjukhus efter olyckan vid 8-tiden på fredagsmorgonen. Strax efter 12 meddelade polisen att mannen hade avlidit. Anhöriga är underrättade.

– Lastbilschauffören är mer eller mindre oskadd men chockad. Vi har hållit förhör med chauffören, sade Björn Öberg, presstalesperson vid polisen i region Öst, på fredagsmorgonen.

Polisen var på plats fem minuter efter att larmet hade inkommit.

– Polisstationen ligger väldigt nära olycksplatsen, säger Björn Öberg.

Båda bilarna beslagtogs för teknisk undersökning för att se om det går att hitta något fel som kan ha bidragit till olyckan.

Vägen var helt avstängd under räddningsarbetet, men väntas öppna upp för trafik under fredagseftermiddagen.

I nuläget finns ingen brottsrubricering och det är inte fastslaget vad som kan ha orsakat olyckan. Polisen har dokumenterat omständigheterna och förhört vittnen. Enligt Smålands-Tidningen tyder mycket på att olyckan var en frontalkrock.

Läs mer