Annons
Nyheter

En försmak av sommar är här

Solen skiner och vi bjuds på somriga temperaturer i stora delar av landet. Men passa på att njuta under veckans första dagar – sedan letar sig ostadigare väder hit igen.
Kronoberg • Publicerad 6 maj 2018

– Sommarlikt väder. Vi ser högtryck och ordentlig värme i början i veckan, konstaterar Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.

Varmt och skönt – åtminstone i syd. För under måndag är det främst södra delarna av landet som får sig en dos sommar. Enligt SMHI kan temperaturerna nå upp till 20–25 grader i inlandet på flera platser i Götaland.

Annons

Norra delarna av landet inte är lika lyckligt lottade. Där passerar lågtryck, och regn övergår till blötsnö i fjälltrakterna. Men det gäller att hålla ut. Redan på tisdag tittar solen kanske fram en smula även här.

– Högtrycket letar sig upp i norr och stora delar av landet får gott om sol och fortsatt höga temperaturer, åtminstone i södra delen av landet. Temperaturen i norr blir något blygsammare, runt 10–15 grader, säger Marcus Sjöstedt.

Det gäller att passa på att vara ute och lapa sol. För säg den lycka som varar.

Högtrycket försvagas redan efter mitten av veckan, då det ser ut att leta sig in mer ostadigt väder västerifrån.

– Vi får se hur helgen blir. Det kan bli en del regn, säger Marcus Sjöstedt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons