Annons
Nyheter

En man dog i frontalkrock i Malmö

Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Olycka (TT) • Publicerad 12 april 2020
Två personer har förts till sjukhus med allvarliga skador efter en frontalkrock i Malmö. Arkivbild.
Två personer har förts till sjukhus med allvarliga skador efter en frontalkrock i Malmö. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 90-årsåldern avled i en frontalkrock i Malmö, uppger polisen. En annan man i 20-årsåldern skadades.

Olyckan skedde då två bilar kolliderade vid trafikplats Sallerup, sedan mannen i 90-årsåldern kört mot färdriktningen. Efter kollisionen fördes båda personerna, som var förare i respektive bil, till sjukhus. Senare meddelade polisen att den äldre mannen avlidit.

Annons

Strax före klockan 20.00 på lördagen larmades polisen om bilisten som vid Öresundsbrons betalstation på Yttre Ringvägen vände om bilen och började köra mot färdriktningen.

– Vittnesuppgifter talar om att den här bilisten har färdats i hög hastighet, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisregion Syd.

Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Anhöriga till mannen som omkom är underrättade.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons