Annons
Nyheter

En till gripen för mordet i Markaryd

En 47-årig ukrainsk man har gripits misstänkt för mordet på en 70-årige Gert-Inge Bertinsson i Markaryd, rapporterar Kvällsposten.
Brott (TT) • Publicerad 9 december 2019
Den 10 augusti i somras hittades den 70-årige mannen död i Markaryd efter att ha varit försvunnen i tio dagar.
Den 10 augusti i somras hittades den 70-årige mannen död i Markaryd efter att ha varit försvunnen i tio dagar.Foto: Johan Nilsson/TT

Mannen greps i Polen förra veckan efter att ha varit internationellt efterlyst i flera månader.

Växjö tingsrätt häktade den 14 augusti de båda männen i sin frånvaro misstänkta för mordet på Gert-Inge Bertinsson i Markaryd som skedde den 31 juli. Männen häktades även för tillgrepp av fortskaffningsmedel efter att samma dag ha stulit offrets bil på Drottninggatan i Markaryd.

Annons

Sedan tidigare sitter en 48-årig man från Ukraina häktad på sannolika skäl misstänkt för mord samt tillgrepp av fortskaffningsmedel efter att ha gripits vid en motorväg i Tyskland den 20 augusti.

–Han satt vid ett vägräcke. Någon från allmänheten tyckte det såg märkligt ut och ringde polisen som åkte till platsen. När polisen kontrollerade mannen som uppehöll sig intill motorvägen visade det sig att han var internationellt efterlyst för mord, berättade Robert Loeffel, polisens presstalesman i region Syd i Smålandsposten den 22 augusti.

Mordet i Markaryd inträffade den 31 juli och sista gången Gert-Inge Bertinsson sågs i livet var vid 17-tiden samma dag när han lämnade sin frisör. Först den 10 augusti hittades 70-åringen död i ett skogsparti i trakten av Hannabad, söder om Markaryd.

– Den andre personen greps i Dubica Gorna i Polen i torsdags kväll och kommer inom kort att överföras till Sverige. Efter ankomsten till Sverige kommer ny häktningsförhandling att äga rum vid Växjö tingsrätt, säger kammaråklagare Gunilla Öhlin, som leder förundersökningen i ett pressmeddelande.

TT/SMP

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons