Annons
Nyheter

Ett öde Konsum fylls nu med nytt liv

De har redan butiker i Skene, Tranemo och Tranås. Nu väntar etablering i Alvesta för Fyndlagret som flyttar in i Konsums övergivna lokal.
Nyheter • Publicerad 21 mars 2006

På ytan där det tidigare såldes isterband, bananer och mjölk ska det nu säljas trädgårdsmöbler, målarfärg och leksaker. Bland mycket annat.

- Vi försöker ha lite av allting. Helheten är viktigast, säger Marcus Knutsson som driver varuhuskedjan tillsammans med brodern Nicklas och kollegan Patrik Svensson.

Annons

Nya prylar

För drygt ett år sedan försvann Konsum från Alvesta och sedan dess har den stora lokalen stått öde och tom. Det gör den fortfarande, men lagret börjar så smått fyllas med nya prylar.

- Hittills har det kommit tio billaster. Den förra butiken öppnade vi på fem dagar och vi hoppas att det ska gå lika snabbt nu. Det gäller att trolla med knäna, säger Patrik Svensson.

Tror på Alvesta

Han och Marcus hoppas att affären ska kunna öppna redan till månadsskiftet mars/april. Fyndlagret har skrivit på ett rivningskontrakt med Allbohus som äger fastigheten. Kontraktet gäller bara i nio månader, men handlarna tror på Alvesta.

- När vi startade för 15 år sedan var det just med ett rivningskontrakt på 100 kvadratmeter. De fick vi snabbt utöka till 3 500 kvadratmeter. Vi känner oss bra bemötta i Alvesta.

Fyndbutik

Genom ett brett kontaktnät av leverantörer hittar de billiga partier som sedan blir till eventuella fynd i butiken. Men ordet fynd betyder inte automatiskt sämre kvalitet, menar Marcus. Han förklarar med en hammare som kan kosta allt mellan 10 och 500 kronor.

- Ska du bara slå in en spik räcker det kanske med en hammare för tio kronor. Men använder du den varje dag kanske du vill ha en lite bättre som kostar 500 kronor.

Från starten kommer två eller tre personer att arbeta i Alvestabutiken. Men om kunderna kommer hoppas man kunna växa även i personalstyrka.

Annons

- Vi vill gärna ha sex anställda, men det är sådant vi ser med tiden. Om det fungerar ser vi redan till hösten. Det är en fördel att jag jobbar här och hör vad kunderna saknar, säger Marcus.

Vad skulle ni aldrig sälja?

- Det skulle väl vara anstötliga saker som porrtidningar. Och inte skor eftersom skobutiken ligger precis bredvid, säger Patrik.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons