Annons
Nyheter

Expolitiker döms för motstånd vid polisinsats

Brott • Publicerad 5 mars 2021
Norrköpings tingsrätt har dömt en tidigare SD-politiker för våldsamt motstånd i samband med ett polisingripande. Arkivbild.
Norrköpings tingsrätt har dömt en tidigare SD-politiker för våldsamt motstånd i samband med ett polisingripande. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

En tidigare SD-politiker i Norrköping har dömts för våldsamt motstånd i samband med ett polisingripande under en utekväll i fjol, skriver Norrköpings Tidningar.

Mannen åtalades i november, han satt då i Norrköpings kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna samt i den lokala partistyrelsen. Han har efter åtalet lämnat båda uppdrag.

Annons

– Han motiverade det med att det varit så mycket uppståndelse kring den här händelsen och att han inte hade tid, säger Benny Sellborn, tillförordnad ordförande för SD i Norrköping, till tidningen.

Enligt tingsrätten har polisen varken provocerat den dömde mannen eller vidtagit kraftfullare åtgärder än vad som krävts. Den tidigare politikern vill inte kommentera domen. Han döms till 40 dagsböter.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons