Annons
Nyheter

Volvo Cars backade på sur börs

Inflationssmällen i USA sänkte humöret på Stockholmsbörsen på fredagen och det breda OMXSPI-indexet stängde på minus 1,0 procent. Sett över hela veckan backade indexet 0,5 procent.
Börs • Publicerad 11 februari 2022
Stockholmsbörsen avslutade veckan med nedgång. Arkivbild..
Stockholmsbörsen avslutade veckan med nedgång. Arkivbild..Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Även sista handelsdagen på veckan fanns det bolag som redovisade delårssiffror. Det gick inget vidare.

Volvo Cars var det största sänket. Helåret var starkt men investerarna tog fasta på att sista kvartalet blev rejält sämre på grund av produktionsstörningar. Försäljningen sjönk med 20 procent, räknat i antal bilar. Sjönk gjorde också kursen, ned 4,7 procent.

Annons

Försvarskoncernen Saab presenterade också en delårsrapport. Trots en vinst på drygt en miljard kronor föll aktien 2,8 procent.

De mest omsatta bolagen på OMXS30-listan backade 0,9 procent. Verkstadsbolagen hörde till de största förlorarna och allra sämst gick Atlas Copco, ned 2,8 procent. Nätkasinoutvecklaren Evolution, som åkt som en jojo mellan plus och minus de senaste veckorna, tappade 2,7 procent. Gruvjätten Boliden meddelade att man bjuder aktieägarna på en höjd utdelning men aktien föll 0,1 procent.

Bland de få bolagen på plussidan fanns H&M vars aktie steg 0,5 procent.

Även de ledande Europabörserna backade. CAC40-index i Paris föll 1,3 procent och FTSE100-index på Londonbörsen sjönk 0,2 procent. Vid 17.30-tiden hade Frankfurtbörsens DAX-index gått ned 0,5 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons