Annons
Nyheter

Fängelse för grovt sexuellt övergrepp mot barn

En man i 60-års åldern från Markaryds kommun dömdes idag av Växjö tingsrätt till ett och ett halvt års fängelse för grovt sexuellt övergrepp mot barn. Mannen ska betala 50 000 kronor i skadestånd till den utsatta pojken.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2006

Övergreppen mot pojken har skett mellan förra sommaren och januari i år. Tingsrätten bedömer att övergreppen skett vid tio tillfällen och skriver ”med hänsyn till A:s (barnets) utsatta situation, de följder som XX (60-åringen) hotat med skulle följa om A berättade om det inträffade och omständigheterna i övrigt finner tingsrätten att brottsligheten är att betrakta som grovt sexuellt övergrepp mot barn.”

Maxstraffet för grovt sexuellt övergrepp mot barn är sex års fängelse.

Mannen frias från åtalet om våldtäkt mot barn men rätten var oenig, två ledamöter ville även döma mannen för våldtäkt mot barn.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons