Annons
Nyheter

Färre döda än befarat i tågkraschen

Indiska myndigheter har reviderat dödssiffran efter den stora tågolyckan i Odisha i landets östra del. De nya siffrorna visar 275 omkomna och hundratals skadade.
Indien • Publicerad 5 juni 2023
Räddningsarbetet efter olyckan där tre tåg kolliderade i fredags.Foto: Arabinda Mahapatra/AP/TT
Ett persontåg kolliderade med ett godståg och spårade ur. Kort därefter körde ett tredje persontåg på några av de urspårade vagnarna.Foto: Johan Hallnäs/TT

Ett persontåg kolliderade med ett godståg och spårade ur i Odisha i fredags. Kort därefter körde ett tredje persontåg på några av de urspårade vagnarna.

Totalt befann sig nästan 3 000 personer på de tre inblandade tågen.

"Döda kroppar överallt"

Annons

– Jag såg det med mina egna ögon, men jag kan fortfarande inte beskriva vad jag såg. Jag hemsöks av det, sade Gura Pallay.

Han satt på det tredje tåget och kastades ut vid kollisionen.

– Allting hände så snabbt, berättade Subhashish Patra.

Det första han hörde efter kraschen var barn som grät och människor som skrek på hjälp i mörkret. Hans vagn hade landat med en dörr uppåt, som han kunde klättra ut genom.

– Det var döda kroppar överallt runt omkring mig.

Signalfel låg bakom

Både ansvariga bakom och själva orsaken till tågolyckan har pekats ut av indiska myndigheter, som säger att det var ett signalfel som var orsak till den förödande olyckan.

Indiens premiärminister Narendra Modi besökte olycksplatsen i lördags. Han uttryckte sin bestörtning över det inträffade och sa att orsaken till olyckan ska utredas vidare.

– De skyldiga bör få det strängaste straffet – de kommer inte att komma undan, sade han under en presskonferens.

På måndagen uppges tågtrafiken ha återupptagits efter olyckan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons