Annons
Nyheter

Fem år för våld, hot och våldtäkt mot kvinna

En 28-årig man i Värmland döms till fängelse i fem och ett halvt år för grov misshandel, grovt olaga hot och våldtäkt mot sin flickvän en dag i höstas.
Brott • Publicerad 7 februari 2022
En man som utsatt sin flickvän för grov misshandel, våldtäkt och grovt olaga hot döms av Värmlands tingsrätt till 5,5 års fängelse. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Åklagaren har beskrivit våldet som sadistiskt, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Kvinnan väcktes av att mannen slog henne. Lägenheten var stökig, och han misstänkte att hon stökat till den med en annan man, skriver Värmlands Folkblad.

Annons

Kvinnan fick flera slag och knivhugg, men lyckades tillkalla en ambulans. 28-åringen följde med till sjukhuset, och uppgav där att kvinnan blivit misshandlad av en annan man.

Paret skickades hem igen. Där fortsatte misshandeln, nu ännu grövre. Kvinnan blev knivhuggen och våldtagen. "Du kommer aldrig att få vakna upp i morgon”, uppges mannen ha sagt. Till slut kunde kvinnan dock fly från lägenheten.

Förutom fängelsestraffet döms 28-åringen också att betala 177 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Han har även tidigare dömts för att ha misshandlat sin flickvän.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons