Nyheter

Fick bussbiljett till fängelset – rymde

Brott • Publicerad 1 februari 2021
En råndömd man skrevs ut från ett behandlingshem och uppmanades att återvända till fängelset. Han skjutsades till busstationen och försågs med biljett, men rymde. Arkivbild.
En råndömd man skrevs ut från ett behandlingshem och uppmanades att återvända till fängelset. Han skjutsades till busstationen och försågs med biljett, men rymde. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

En råndömd 29-åring fick en bussbiljett i handen och uppmanades att åka tillbaka till fängelset för att fortsätta avtjäna sitt straff sedan han uppträtt illa på ett behandlingshem på julafton. Men 29-åringen avvek och får nu en varning av Kriminalvården, rapporterar Kvällsposten.

Mannen är bland annat dömd för människorov, rån och övergrepp i rättssak efter inblandning i ett våldsamt rån mot en kvinna som tvingades in i en bil och hotades med ett pistolliknande föremål mot huvudet.

Han dömdes till tre års fängelse, men i slutet av förra året fick han vård på ett behandlingscentrum. När han under julafton betedde sig illa bestämde sig personalen för att skriva ut honom. Han skjutsades till en busstation, försågs med biljett och uppmanades att senast på julaftons kväll infinna sig på fängelset. I stället avvek han och återfanns inte förrän den 2 januari, då han självmant kom till häktet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.