Annons
Nyheter

Fick toppjobb han själv skulle rekrytera till

politik • Publicerad 4 mars 2022
Per Olsson Fridh (MP)tidigare minister för internationellt utvecklingssamarbete, fick själv tjänsten han tidigare var ansvarig för att tillsätta. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den tidigare ministern för internationellt utvecklingssamarbete Per Olsson Fridh (MP) var ansvarig för att rekrytera en ny generaldirektör för Folke Bernadotteakademin. Men han tillsatte aldrig posten. Nu har han själv fått den.

Som minister i den förra S/MP-regeringen var han ansvarig för att tillsätta en ny generaldirektör på Folke Berndadotteakademien. Men under sina tio månader som minister lyckades han aldrig göra det.

Annons

När han avgick i samband med att Miljöpartiet lämnade regeringen sökte han själv jobbet och fick det, skriver Altinget.

Moderaternas utrikespolitiske talesperson Hans Wallmark ifrågasätter i en skriftlig fråga till nuvarande biståndsministern Matilda Ernkrans (S) om regeringen följt sedvanliga rutiner, inklusive transparens och öppenhet.

Själv säger Per Olsson Fridh till Altinget att han upptäckte att tjänsten inte var tillsatt och sökte den själv. Sammanlagt sökte 39 personer tjänsten.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons