Annons
Nyheter

Finlands president ska ringa Putin

Ukrainakriget • Publicerad 10 mars 2022
Finlands president Sauli Niinistö ska tala med Rysslands president Vlademir Putin på fredag. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Finlands president Sauli Niinistö kommer att ringa Rysslands president Vladimir Putin på fredag, rapporterar finländska medier.

Vad presidenten ska diskutera med Putin vill han inte gå in på under en pressträff på torsdagen, efter mötet med de finländska partiledarna.

Annons

– Det vet jag inte ens själv, säger Niinistö, enligt Svenska Yle.

I förra veckan träffade Finlands president Sauli Niinistö sin amerikanska kollega Joe Biden, ett möte som ledde till beskedet att USA och Finland ska fördjupa sitt försvarssamarbete.

– Trots allting har det setts som en viktig sak att kontakten till Ryssland upprätthålls. Av de europeiska ledarna har Emmanuel Macron och Olaf Scholz gjort det och jag har av dem båda hört att det är en plikt att vara i kontakt om det uppstår tillfälle. Jag har också diskuterat det i USA, säger Niinistö enligt Hufvudstadsbladet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons