GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fler Kinderägg-produkter utreds för salmonella

Livsmedel • Publicerad 29 april 2022
Fler chokladprodukter av märket Kinder återkallas då de kan föra med sig salmonellasmitta. Pressbild.
Fler chokladprodukter av märket Kinder återkallas då de kan föra med sig salmonellasmitta. Pressbild.Foto: Ferrero

Över 125 fall av salmonella har hittills konstaterats i Europa med koppling till Kinderprodukter. Även i Sverige har ett mindre antal fall av salmonella upptäckts som kan kopplas till den populära chokladen.

Nu utökar tillverkaren Ferrero sitt återkallande av Kinderprodukter tillverkade i Arlon, Belgien med ytterligare tre sorter: Kinder Happy moments mini mix, Kinder maxi samt Kinder Schokobons, skriver Livsmedelsverket på sin hemsida.

Sedan tidigare har hela produktionen av Kinder Surprise, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi 100 gram och Kinder Shoko-bons från samma fabrik återkallats.

Livsmedelsverket uppmanar den som köpt produkterna att inte äta dem utan kontakta Ferreros konsumentteam.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.